KELEBIHAN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE AHLI

 
Adakah anda belum mendaftar sebagai ahli Shaklee? Jika belum, mulakan langkah awal dengan mendafar sebagai ahli.

Adakah setelah mendaftar, saya perlu menjual produk Shaklee? Jika tidak adakah keahlian saya akan ditarik semula? Berapa bayaran setahun perlu saya bayar sebagai ahli?

Jawapan bagi persoalan yang biasa saya dengar diatas adalah TIDAK dan TIADA.

Saya akan kongsikan cara-cara untuk sign-up sebagai ahli diakhir article nanti. Sebelu itu, saya senaraikan mengapa anda harus join sebagai member.

1. ANDA DAPAT HARGA YANG JAUH LEBIH MURAH.
Dengan cabaran ekonomi di negara kita pada masa kini dah tentu anda perlu mengurangkan perbelanjaan dalam setiap kos kehidupan anda. Namun kesihatan juga perlu dijaga dan langkah mengelak lebih baik dari mengubati.

Oleh itu, Shaklee menawarkan harga yang lebih murah berbanding harga pasaran kepada ahli-ahlinya. Jadi kenapa perlu anda bayar lebih jika anda mampu berjimat?

Saya berikan contoh pengiraan disini :

Ini adalah contoh pengiraan harga bagi set  kesuburan

Nah.. perbezaannya adalah RM50.27 !! JIMAT BUKAN?!

2. ANDA BELI DAN ANDA DAPAT POINT, SETERUSNYA DAPAT BONUS

Setiap produk Shaklee yang anda beli, ada poinnya yang tersendiri. Contohnya anda beli ESP, anda akan dapat 39UV (UV= point). Sekiranya pada bulan tersebut, anda berbelanja lebih dari 150UV, anda akan mendapat bonus dari Shaklee berupa wang ringgit. Ada ke produk lain dipasaran, anda beli produk, mereka bagi duit pulak dekat anda? tak ada kan.. itulah kelainan Shaklee.

Banyak ke point 150UV tu? Rasanya tak susah nak dapatkan nya , bayangkan anda beli untuk kegunaan sendiri, kemudian nak beli untuk parents pulak (dah tau Shaklee ni bagus, takkan nak guna untuk diri sendiri je kan..) mungkin jugak dalam bulan tu, ada kawan-kawan nak selit order... nah.. tup2 dapat lebih dari 600UV dapat bonus RM204.60... Uik.. banyaknye... sape pulak nak bagi macam tu yer??

Bonus ni pulak dapat setiap pertengahan bulan akan datangnya.. jadi memang membantu sangatlah.. nak pulak duit gaji tengah kering ditengah bulan kan.. kalau yang surirumah tu, dapatlah buat beli barang dapur ke kan.. ataupun simpan je untuk waktu-waktu kecemasan.

3. Selain CASH BONUS diatas, anda juga boleh mendapatkan CAR BONUS , TIKET-TIKET PERCUTIAN KE LUAR NEGARA , UMRAH dan pelbagai lagi kelebihan.

 Sekiranya anda tidak mahu menjual produk Shaklee... anda boleh jadi ahli untuk kegunaan sendiri. TAK PERLU MENJUAL. Tetapi, sekiranya anda rasa anda ingin berkongsi tentang produk ini dan mahukan orang lain mendapat kebaikan sepertimana yang anda dapat, maka berkongsilah disamping menjana pendapatan bersama Shaklee.

Saya sendiri adalah pengguna Shaklee lebih kurang satu tahun sebelum mula berkongsi tentang produk ini kepada orang lain. Oleh kerana yakin dengan kebaikannya, saya mula berkongsi kepada sahabat-sahabat terdekat, kemudian terhasillah blog ini!

Jadi, bagaimana cara untuk mendafar?

DAFTAR AHLI

Untuk menjadi ahli, terdapat 2 cara...

1.DAFTAR SECARA BERBAYAR
Daftar yuran keahlian sebanyak RM65.00 sahaja. TAK PERLU renew setiap bulan / tahun, dan TAK PERLU maintain POINT/UV.

Apa yang anda dapat dengan pendaftaran RM65 ini? Anda akan mendapat  set "Member Kit". Anda boleh membuat pendaftaran secara walk in di branch Shaklee yang berdekatan ataupun secara online. Di ruangan "Penaja / Sponsor" isikan shaklee ID saya, 1077786. (Nama : Nor Chitriayu Bt. Abd Rani). Selepas mendaftar, boleh hubungi saya di 019-411 0544.

Ianya adalah pendaftaran seumur hidup, dan kelebihan-kelebihan sebagai ahli juga anda dapat seumur hidup.

2. PENDAFTARAN SECARA PERCUMA

Anda juga boleh mendapat keahlian secara percuma dengan membuat pembelian produk bernilai sekitar RM700 untuk mendapatkan 200UV.

Setelah menjadi ahli, bagaimana nak buat pembelian? Mudah saja, Shaklee menyediakan perkhidmatan secara online, anda hanya perlu order di laman web sahaja. Sekiranya ada branch Shaklee yang berdekatan, anda boleh walk in kesana.

MAHU SAYA DAFTARKAN? 

Tiada masalah...
Anda hanya perlu wassup saya,

PENDAFTARAN AHLI

NAMA PENUH ANDA
NO IC
NAMA PASANGAN
NO IC PASANGAN
ALAMAT SURAT MENYURAT
ALAMAT EMEL
NO TELEFON

Pendaftaran ini boleh dibuat bila-bila masa sahaja, 24 jam sehari seminggu 7 hari! Bagi pendaftaran secara online, anda perlu menambah RM10.60 / RM21.20 untuk pengeposan. Pengeposan memakan masa 3-5 hari waktu bekerja.

AMARAN!! 

Pastikan anda mendaftar dengan saya kerana, walaupun sebagai ahli Shaklee ini banyak kelebihan, tetapi ramai yang menyesal kerana:

1. KONSULTASI PENGAMBILAN PRODUK
Sebagai ahli baru, walaupun dibekalkan dengan buku nutrisi, anda sudah tenu belum mahir dengan produk-produk Shaklee ini melainkan produk yang sememangnya anda amalkan. Ada yang membeli produk, tetapi tidak tahu cara makan. Akhirnya membazir dan claim produk Shaklee ini tidak berkesan, menyesal.

Apabila anda tanya upline, beliau suruh anda "GOOGLE" sendiri. Disinilah kesilapannya.
Namun, usah risau, sekiranya anda mendaftar dengan saya, saya akan memberi konsultasi secara berterusan kepada anda. Daripada maklumat tentang produk, sehinggalah cara pengambilan. InsyaAllah, kita sama-sama mendapat manfaat darinya.

2. SEKIRANYA ANDA.... 
"SAYA INGIN MENAMBAH PENDAPATAN. SAYA MAHU SERIUS DENGAN BUSINESS 
INI!"

Jika ini yang anda inginkan, TAHNIAH!

Anda baru sahaja memilih medium perniagaan yang tepat. Dengan Shaklee, anda tak perlu nak buat pinjaman di bank untuk mulakan perniagaan. Modal anda hanyalah RM65.

Namun, jika anda tersilap mendaftar dibawah upline yang hanya mementingkan keuntungan dirinya, anda tidak akan berjaya. Malah, beliau akan mengajar anda yang bukan-bukan pula.

1. Seperti yang saya katakan anda tidak perlu membuat pinjaman bank. Modal anda cukuplah dengan pendaftaran RM65 itu sahaja. Jaga-jaga dengan sesetengah upline yang nak untungkan dirinya sahaja, nak naik pangkat dengan mudah. Beliau suruh anda buat belian banyak-banyak, contohnya sebanyak 10K. Kemudian belian sebanyak 10K itu, anda tak tahu nak buat apa dengannya. Nak menjual, anda orang baru, kurang pengetahuan. Si Upline pula dah hilang entah kemana.. Last-last stok yang anda beli itu terbiar begitu sahaja.. membazir..

Ada juga pengedar Shaklee yang nak kejar pangkat dan bonus dengan cara yang tidak adil. Anda perlu alert, didalam member kit ada menyebut larangan menjual produk Shaklee dengan harga ahli. Sekiranya didapati, anda akan dilucutkan sebagai ahli. Ya! keahlian anda akan ditarik balik.
Saya sendiri tidak menyimpan sebarang stok. Sekiranya ada order, saya akan ke branch ataupun order secara online.

Dengan saya, anda jangan buat semua benda macam tu. Rezeki itu dari Tuhan, tak perlu kita cari jalan pintas yang akhirnya merugikan diri sendiri. Serahkan sahaja urusan rezeki itu pada Allah yang Maha Kaya.

2. Sekiranya anda benar-benar ingin menambah pendapatan, InsyaAllah saya akan kongsikan bagaimana caranya untuk mengiklankan produk didalam pelbagai medium online dan offline. Yang penting anda berada didalam susur  galur saya, supaya anda mendapat apa yang saya telah dapat dari upline saya.

Apa yang menarik, kumpulan saya adalah kumpulan di Malaysia yang disebut-sebut oleh Pengerusi Shaklee, Roger Barnett.
Team saya adalah dibawah susur galur Jutawan, Ireach dan Supermom ! Team hebat ini dipayungi oleh Master dan Leader2 yang hebat.

Presidential Master Cery - Master Lyna Noh - Master Hadhatina - Tg Muzlina - Sakinah Baraq - Saya (Nor Chitriayu - Master to be.. ) - ANDA (Leader to be...)

JADI TUNGGU APA LAGI?
WASSUP SAYA SEKARANG JUGA..

Oh, saya terlupa... istimewa untuk pendaftaran baru... anda daftar, buat pembelian mana2 produk Shaklee.. Pastikan anda dapatkan sebotol vitamin terawal di dunia - Vitalea. Promosi ini hanya untuk bulan ini sahaja ye..




Hubungi saya sekarang di
AYU
019-411 0544

 



Catat Ulasan