AFALFA COMPLEX


AFALFA COMPLEX

Afalfa complex merupakan Formula Shaklee Signature yang telah dibangunkan sejak tahun 1950an oleh Dr. Shaklee.

Ia diperbuat daripada tanaman Afalfa (Medicavo sativa) secara organik di Californiayang bebas dari pestisid, herbasid, dan menggunakan bahan kompos/baja organik.

Shaklee memilih Raja segala Tumbuhan ini dari kalangan tumbuh-tubuhan Afalfa yang bergred tinggi iaitu Medicavo sativa. Tumbuhan ini mengambil masa 20 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki kedalam tanah untuk menyerap nutrisi.

Daun Afalfa yang dituai Shaklee setelah mencapai tahap kematangan mutlak sahaja. Daun yang matang kaya dengan klorofil.
Dedaun ini dikeringkan dengan udara dengan proses semulajadi bagi mengekalkan nutrisi, manakala, bahagian lain yang tidak diperlukan dihapuskan.
Kemudian setelah kering ia dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Di Shaklee, keseluruhan proses dijalankan dibawah pengawasan yang ketat dan teliti.

APAKAH MANFAAT UTAMA TUNBUHAN INI DAN APAKAH KELAINAN YANG SHAKLEE TONJOLKAN?

Shaklee menggunakan 100% daripada Medicago Sativa, tiada campuran pewarna, atau sebarang ubat-ubatan yang boleh membawa kemudaratan.

Setiap tablet mengandungi 300mg Afalfa. Sejak 2500 tahun yang dulu, manusia telah menggunakan dan mengenalpasi ianya sebagai makanan yang kaya dengan nutrisi dan zat galian. Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakan tumbuhan dan buah-buahan tidak mampu untuk membekalkannya.

Setiap 10 biji Afalfa menyamai segelas susu
Ia kaya dengan:

Protin
Asid Amino
Klorofil
Serat
15 Zat Galian
10 Vitamin
8 Enzim
Fitokimia7 Manfaat Utama :

Rekomendasi :
Untuk kesihatan berpanjangan : 2 kali sehari - 6 hingga 10 biji sehari
     HUBUNGI SAYA UNTUK TEMPAHAN @ MAKLUMAT LANJUT.

AYU
019-411 0544 (SMS | WASSUP)
greatteacherayuni@gmail.com


Tiada ulasan: