VITAMIN C

Di Shaklee, kami menawarkan dua jenis Vitamin C mengikut keperluan anda..

SUSTAIN REALEASE VITA C 500MG


MANFAAT UTAMA

  • MEMBENTUK KOLAGEN
Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Ia membantu mengurangkan kesan kedutan, dan menghalang otot menjadi lembik.
  • MEMPERBAIKI SISTEM PENDARAHAN
Kekurangan vitamin C akan menyebabkan gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kanser.
  • PENINGKATAN SISTEM IMUN BADAN
Membantu membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mengurangkan gejala alergi hidung dan kulit, asma. Mempercepatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selsema.
  • MEMERANGI KANSER
Satu-satunya anti oksidan yang berkuasa meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-Cell untuk melawan sel-sel kanser serta membuang bahan-bahan kimia dari tubuh. Ia mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.
  • MENCANTIKKAN KULIT
Dengan pengambilan yang konsisten setiap hari, Vitamin C membanu mencerahkan kulit, melambatkan penuaan, menyekat pembentukan pigmen. ( Pigmen adalah penyebab utama jeragat)
  • MEMPERBAIKI IMSOMNIA
Mencegah imsomnia, stress, masalah berkaitan mental seperti keresahan.
  • MENGEKALKAN KOLESTEROL SIHAT
Mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan areteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan seredral dan skurvi.

PERBEZAAN SHAKLEE
Setiap tabletnya mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg)
Pembebasan secara berperingkat dengan 1.5 vita c buah tersebut kedalam tubuh kita setiap jam.
2 tablet vitamin c Shaklee sudah cukup memadai kekal didalam plasma darah kita selama 24 jam. (pengambilan tablet kedua pada selang waktu 5 jam)
Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex.  Ia berkemampuan meningkatkan keberkesanan Vit C didalam tubuh kita.


"Tahukah Anda.."
Haiwan mampu menghasilkan vitamin C mereka sendiri, contohnya arnab yang mampu menghasilkan 18000mg (18gm) vitamin C sedangkan manusia tidak mampu! Vitamin C adalah larut air dan akan hilang berterusan dari badan kita. Kerana itulah perlu kita mengambilnya setiap hari. Usah risau, vitamin C tidak memberi kesan toksik. Vitamin C yang berlebihan pada satu masa pula akan dikeluarkan melalui urin. Sebab itulah Shaklee mencipta tablet vitamin c yang mampu membebaskan secara sedikit demi sedikit!

Vitamin C Chewable 100mg - sesuai untuk kanak-kanakCatat Ulasan